Frisör Solna

Skönhetssalongen för män

Frisör

EN ÄKTA MED BARBERSHOP FÖR MÄN

Välkommen till din frisör i Solna –en klassisk och modern barbershop för män.

Här berättar vi om hur vi går tillväga för att få till en riktigt trivsam och lyckad rakning.

ERBJUDANDE

Just nu har vi möjlighet att erbjuda bra priser på skäggolja från Gentlemen of Sweden!

Köp en för 199 kronor och två för 299 kronor.

Rakning ses av många som något av det manligaste som finns. Traditionellt sett har en rakning varit en regelbunden avkoppling hos en lokal barberare, men i dag har det till stor del utvecklats till en rutin som utförs i all hast med engångshyvlar på morgonen. Vill du uppleva en riktigt kvalitativ, nära rakning utförd av en riktig barberare? Kom till oss – vi kan göra rakningen till något betydligt mer än ett nödvändigt ont innan den dag på jobbet. Vi tar oss tid för din rakning, har rätt teknik och rätt produkter för att göra en rakning till en njutning.

Våtrakning med rakkniv eller en kvalitativ hyvel ger en mer hudnära rakning än en rakapparat.

Här är de viktigaste stegen mot en lyckad rakning:

  1. Förberedelse. Vi börjar med att mjuka upp skägget med ljummet vatten och använder ansiktstvätt för att förbereda huden. Om du har grovt, tjockt skägg så är det en bra idé att duscha först. Det viktiga är i alla fall att skäggstubben hinner bli tillräckligt blöt för att svälla en aning. Då blir det lättare att raka av skäggstråna.
  2. Rätt lödder. Grundregeln är mindre bubblor ju känsligare hud. Lödder med mindre bubblor ger mindre friktion och en med hudnära rakning. Kräm eller gel av hög kvalitet håller skägget vått och kniven eller rakbladet glider över huden utan att skada den. För dig med känslig hy så kan även rakolja underlätta. En rakborste är det bästa sättet att fördela rakkräm på huden.
  3. En bra rakkniv och rätt teknik är förstås grundläggande för att man ska få till en lyckad, hudnära rakning. Vinkeln och trycket av rakkniven mot hyn är den viktigaste aspekten. Att raka med kniv är annorlunda jämfört med att raka med hyvel och ger ett fantastiskt resultat. Vi smeker din hud med långsamma och försiktiga rörelsen och rakar på det sättet bort ditt skägg. En annan fördel med att låta oss raka dig med en kniv är att det är enklare att vara exakt och hitta raka linjer. Dessutom kan man raka mothårs med en kniv, något som ger en len hud,.
  4. Rätt efterspel. Efter rakningen sköljer vi med kallt uppfriskande vatten så att porerna stängs och signalerar att rakningen är över. Vi avslutar med en vårdande och skonsam After Shave eller en annan hudvårdsprodukt som passar just sin hy.

 

Frisör Solna – en frisör- och skönhetssalong för män med stil